20 feb. 2017

Exersarea taierii cu foarfeca. Cutie compartimentata homemade

Zilele trecute am dat peste niste printabile pe care le aveam de mai demult printate si pe care nu apucasem inca sa le pregatesc pentru taiat (sursa de unde le-am salvat este aceasta). Prima data o astfel de activitate i-am oferit-o baietelului meu in jurul varstei de 2 ani si jumatate cand s-a aratat interesat de manuirea foarfecii. Mentionez ca pana in acel moment avusese destul de multe activitati pe parte de motricitate fina ceea ce i-a usurat cred eu, manuirea foarfecii. Si acum la 5 ani este incantat de aceasta activitate!

Reamintesc faptul ca activitatea de manuire a foarfecii inseamna dezvoltare motrica, coordonare ochi-mana si independenta fiind o activitate recomandata din punct de vedere Montessori. As face aici precizarea ca pana copilul ajunge sa se descurce bine cu foarfeca sa fie supravegheat in permanenta de catre un adult.


Cutia compartimentata homemade


Problema mea era ca nu aveam o cutie potrivita in care sa le asez dupa ce le-am taiat in fasii, astfel ca tot invartindu-ma prin casa si cautand solutii am dat peste aceasta cutie de alimente simpla, de marime potrivita, in care am improvizat (asa cum se vede in imagine) niste compartimente din carton foarte tare si banda dublu adeziva din burete.
Am fixat banda adeziva pe cei doi pereti opusi ai cutiei (reprezentand latimea acesteia) pentru o fixare mai buna a fasiilor din carton. Fasiile din carton trebuie sa fie de lungime cat mai exacta in sensul in care ele trebuie sa intre putin fortat intre benzile adezive astfel incat sa se creeze o mica tensiune pentru a ramane fixate bine. Mi-a ramas un compartiment chiar si pentru foarfeca! :) 

Acum imi place foarte mult cum este organizata activitatea! montessoriVa recomand ca in cazul in care nu gasiti de cumparat o cutie potrivita gata compartimentata pentru stocarea acestor printabile sa incercati si voi aceasta modalitate de confectionare! Este chiar simplu de facut fiind practica si de efect! 

Mult spor la treaba va doresc!


Dacă găsiţi pe blog articole interesante, vă invit să le distribuiţi la prieteni şi să daţi like paginii de Facebook . Va multumesc si va astept cu drag ca de fiecare data!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...