21 nov. 2015

5 idei de activitati cu oameni de zapada

Deoarece pentru luna noiembrie mi-am propus sa postez din activitatile noastre premergatoare Craciunului din anii trecuti, cu aceasta ocazie doresc sa va prezint cateva activitati cu oameni de zapada, pe care le puteti trece pe lista celor din perioada Adventului, cu cei mici.


1. Pentru aceasta activitate am folosit o coala de hartie cartonata de culoare albastra pe care am desenat trei cercuri in ordine crescatoare. Am turnat apoi lipici lichid pe conturul acestora iar D.a asezat cerealele cu miere pe contur (din acestea aveam acasa la momentul respectiv, insa puteti folosi orice alte cereale, seminte, sau ce mai aveti la indemana). Este un foarte bun exercitiu de rabdare si motricitate fina pentru niste maini micute (la vremea respectiva avea 2,4 anisori). Cand a terminat de asezat cerealele pe toate cele trei cercuri (unele cereale au fost mancate, desigur :) ) eu am lipit accesoriile decupate in prealabil din hartie. La final i-am pus la dispozitie vopsea acrilica alba pentru a picta cu degetelele fulgii de zapada. Dupa uscare am expus tabloul la el in camera alaturi de alte creatii si chiar si in zi de azi este foarte indragit :) !








2. Anul trecut am realizat aceste globuri cu amprente de degete care mie imi plac foarte mult! Am cumparat niste globuri simple intr-o singura culoare si cu ajutorul vopselei acrilice albe si-a amprentat degetele pe acestea, realizand un om de zapada si fulgi de nea. Dupa ce vopseaua s-a uscat am desenat cu o carioca accesoriile omuletului. Am realizat mai multe bucati pe care apoi de Craciun le-am facut cadou celor dragi! Va recomand sa le faceti si voi, deoarece sunt usor de realizat fiind de mare efect!


snowman



3. Imi amintesc ca am vazut pe internet, pe undeva, o idee asemanatoare la vremea respectiva, si fiindca nu aveam la dispozitie materialele necesare am adaptat la ceea ce aveam acasa. Astfel, am folosit trei capace de plastic pe care le-am lipit cu ajutorul pistolului de lipit cu silicon la cald pe niste fulgi de nea de culoare albastra decupati din carton, dupa care le-am decorat precum se observa in fotografie. La final le-am atasat cate un snur si le folosim pe post de decoratiuni in casa pe perioada sarbatorilor de iarna.
La aceasta activitate D. m-a asistat doar, fiind prea mic pentru a face lucruri de o astfel de finete insa a fost incantat de rezultat! Chiar zicea ca avem o fetita si un baietel :) (facand referire la culoarea fularelor acestora). 





4. Daca tot am facut o sinteza a oamenilor nostri de zapada, nu pot sa nu amintesc aici de minunata surpriza de care am avut parte anul trecut inainte de Craciun, din partea Cameliei si a Maiei! 

Ne-au facut o surpriza foarte frumoasa trimitandu-ne cadou "materia prima" pentru realizarea unui glob cu "zapada" :). Cand am deschis cutiuta realizata cu mare maiestrie de catre Maia, am constatat cu bucurie ca in interiorul acesteia se afla un superb omulet de zapada creat din argila polimerica de mainile magice ale Cameliei :). Multumim din suflet inca o data pentru acest minunat cadou!!! ♥ ♥ 

Va ramane o amintire frumoasa pe care o vom readuce in decorul casei noastre cu ocazia fiecarui Craciun!! 




In realizarea globului cu zapada am folosit:
  • un borcan de sticla
  • o figurina om de zapada modelata din argila polimerica (insa puteti folosi daca aveti si din alt material sau sa o realizati din aluat sarat si apoi sa o pictati)
  • bilute si o bucata de polistiren
  • pistol de lipit
  • panglica de cadouri
Pasii de realizare ai acestui minunat decor de iarna, va invit sa ii cititi pe blogul Cameliei, aici.

A varsat continutul pungutei continand bile de polistiren in borcan, iar ceea ce a cazut pe langa acesta, le-a adunat cu grija.



Acesta este rezultatul final!.... D. jucandu-se minute in sir cu globul, fiind fascinat de "ninsoarea" din interiorul sau!




5. Tot pe internet vazusem aceasta idee care imi place tare mult si pe care am de gand sa o punem in practica anul acesta in cursul lunii decembrie. Voi atasa si poza preluata din linkul la care am facut referire mai sus, in speranta ca poate va inspira si pe voi!





La capitolul carti, aceasta este o carticica pe care am tot citit-o de trei ani incoace avand ca tema omul de zapada (este in limba maghiara). Se intituleaza, in traducere, "Craciunul omului de zapada" si ne place foarte mult datorita ilustratiilor dragute si a designului, fiind realizata in totalitate din spuma si carton lucios, astfel este atat usoara cat si placuta la atingere.
Este vorba despre un omulet de zapada ce participa pasiv fizic, insa sufleteste activ, la pregatirile de Craciun din orasul sau. Ii observa pe oameni facand ultimele cumparaturi pentru Craciun, impodobind bradul cel mare din piata, acolo unde de altfel era si el prezent si ii privea pe copii jucandu-se fericiti prin zapada. Seara de Craciun se apropia cu pasi repezi iar oamenii se grabeau la casele lor, forfota pietei a incetat si omuletul nostru de zapada a inceput sa se simta foarte singur si trist.... Deodata, ca prin minune, un inger a aparut pe o ramura a unui copac din apropiere transformandu-l intr-un omulet de zapada viu, ce se putea misca si vorbi. Au venit si prietenii sai ca sa petreaca impreuna iar astfel noaptea de Craciun a fost una magica pentru el, o noapte cum nu visase vreodata ca va avea! 




Insa Craciunul este magic, nu-i asa?.... :)





2 comentarii:

  1. Ce activitati frumoase! Globul cu zăpadă e preferatul meu :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult,Simona! :) ...da, arata foarte bine!! preferatele mele sunt globurile de agatat in pom cu amprentele degetelelor :)))

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...